Integriteit

Assessmentcoaching Nederland gaat zorgvuldig om met je gegevens en je privacy: lees hier onze privacy verklaring. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze assessmentcoaches hun rollen als (freelance) assessmentpsycholoog en assessmentcoach op een transparante en integere manier combineren. Hieronder leggen we uit hoe we dit doen.

Etische richtlijnen voor assessmentcoaches

De assessmentcoaches van Assessmentcoaching Nederland zijn allemaal Arbeids- en Organisatiepsychologen en aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Dat betekent dat zij zich houden aan de Beroepscode van het NIP, waarin de eisen, richtlijnen en gedragsregels worden beschreven voor het werken als psycholoog.

In aanvulling daarop hanteren we deze regels:

  1. Wij zijn er richting de assessmentbureaus waarvoor wij werken transparant over dat wij ook werken als assessmentcoach. Dit geldt ook voor eventuele andere opdrachtgevers op het gebied van assessments.

2. Een assessmentcoach voert geen assessmentcoaching uit voor een client die een assessment moet doen bij een assessmentbureau waarvoor hij/zij als assessmentpsycholoog werkt.

3. Wij nemen nooit een assessment af bij een cliënt die eerder door ons persoonlijk is gecoacht. In onverhoopt voorkomende gevallen zullen wij bij onze opdrachtgever aangeven dat wij dit specifieke assessment niet kunnen uitvoeren.

4. In onze sessies assessmentcoaching maken wij op geen enkele wijze gebruik van vertrouwelijke informatie van assessmentbureaus over de inhoud en opzet van hun assessments, die wij door ons werk als assessmentpsychologen verkregen hebben.

5. Wij maken uitsluitend gebruik van zelf ontwikkeld hoogwaardig oefenmateriaal, en gebruiken dus nooit echte tests of vragenlijsten om mee te oefenen.

6. Wij zijn eerlijk en recht-door-zee in de feedback die we aan onze klanten geven, wij geven geen valse hoop en doen geen onrealistische beloftes over onze dienstverlening.