Hulp bij assessment voorbereiding? Hier moet je zijn!

Het is verstandig om je voor te bereiden op je assessment, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Dat kun je op verschillende manieren doen. Van zelf oefenen tot het inschakelen van ‘eerste hulp bij assessment’. Het belangrijkste is dat je IETS doet, want een assessment ‘blanco ingaan’ leidt zelden tot een goed resultaat.

Uit je omgeving heb je waarschijnlijk al de bekendste tips gekregen: een boek lezen over assessments, of oefenen via een oefenwebsiteDat zijn goede tips, maar soms is het niet genoeg. Als jij bijvoorbeeld merkt dat oefenen je niet helpt om bepaalde tests goed te maken, of als je erg tegen je assessment opziet omdat het een vorige keer niet zo goed ging. Dan kan het heel nuttig zijn om hulp in te schakelen. En daar zijn onze assessmentcoaches voor.

Wat is een assessmentcoach?

Onze assessmentcoaches zijn ervaren assessmentpsychologen die jou helpen om je om optimaal voor te bereiden op je assessment. Zij zijn jouw deskundige hulp bij assessment. Naast hun werk als assessmentcoach werken ze ook allemaal nog regelmatig als assessmentpsycholoog en soms ook als assessmentacteur. We leren je geen ’trucs’, maar je krijgt gerichte persoonlijke feedback om je aanpak te verbeteren, die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur en stijl.

Hoe werkt hulp bij assessment voorbereiding?

Om je een indruk te geven hier wat beknopte informatie, klik op de links om meer te lezen over hoe wij werken. Wil je je voorbereiden op de capaciteitentests (intelligentietests), dan zullen we je bijvoorbeeld vragen om hardop oefenopgaven te maken, zodat we inzicht krijgen in jouw werkwijze en manier van denken. Zo kunnen we je feedback geven en tips die je direct kunt toepassen.

Zie je op te tegen de rollenspellen en wil je je daarop goed voorbereiden? We maken gebruik van ‘real life’ rollenspellen die qua inhoud goed aansluiten bij jouw assessment. Je kunt oefenen, uitproberen en krijgt feedback op jouw verbale en non-verbale communicatie.

In de voorbereiding op het assessment interview helpen we je om, aan de hand van jouw CV en de vacaturetekst of functieomschrijving jouw ervaring en motivatie zo helder mogelijk te verwoorden.