Ethische richtlijnen Assessmentcoaching Nederland

De assessmentcoaches van Assessmentcoaching Nederland zijn allemaal Arbeids- en Organisatiepsychologen en aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Dat betekent dat zij zich houden aan de Beroepscode van het NIP, waarin de eisen, richtlijnen en gedragsregels worden beschreven voor het werken als psycholoog.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze assessmentcoaches hun rollen als (freelance) assessmentpsycholoog en assessmentcoach op een transparante en integere manier combineren.

  1. Wij zijn er richting de assessmentbureaus waarvoor wij werken (en eventuele andere opdrachtgevers op het gebied van assessments) transparant over dat wij ook werken als assessmentcoach.
  2. Wij zullen nooit een assessment afnemen bij een cliënt die eerder door ons (persoonlijk) is gecoacht. In voorkomende gevallen zullen wij bij onze opdrachtgever aangeven dat wij dit specifieke assessment niet kunnen afnemen.
  3. Wij zullen in onze sessies assessmentcoaching nooit gebruik maken van vertrouwelijke informatie van assessmentbureaus over de inhoud en opzet van hun assessments.
  4. Wij maken uitsluitend gebruik van zelf ontwikkeld hoogwaardig oefenmateriaal, en zullen dus nooit echte tests of vragenlijsten gebruiken om mee te oefenen.
  5. Wij zijn eerlijk en recht-door-zee in de feedback die we aan onze cliënten geven, geven geen valse hoop en doen geen onrealistische beloftes over onze dienstverlening.