Assessmentcoaching via Skype/FaceTime

23 januari 2014 | Featured

Actueel: Nu iedereen vanwege het coronavirus door het RIVM wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken en contacten te beperken, zou je misschien verwachten dat er op het moment niet veel assessments worden afgenomen. Toch zien we dat veel assessmentbureaus nu overschakelen op ‘virtuele assessments’ of ‘assessments op afstand’: capaciteitentests, interview en soms ook andere opdrachten worden via online kanalen afgenomen. Heb jij binnenkort een assessment en wil je je extra goed voorbereiden? Wij bieden assessmentcoaching al jaren ook online aan en hebben hier goede ervaringen mee.

Als het voor jou geen optie is om bij ons langs te komen voor assessmentcoaching, dan kunnen we je in de meeste gevallen ook via Skype of FaceTime ondersteunen. De intelligentietests, rollenspellen en het interview zijn ook op deze manier prima voor te bereiden. Meestal ben je binnen 5 minuten vergeten dat we niet in dezelfde ruimte zitten, maar misschien wel op duizenden kilometers afstand van elkaar. 

Dus heb je hulp nodig bij de voorbereiding op je assessment? Of wil je graag eens praten met een assessmentpsycholoog die jouw vragen over assessments kan beantwoorden? Dat kan dan! Assessmentcoaching via Skype of FaceTime is bovendien vaak last-minute in te plannen.

Het bleek hier in Nairobi lastig om een assessmentcoach te vinden 😉 Gelukkig kon ik via Skype twee sessies doen met Nicoline en heb ik drie weken geleden mijn online assessment gehaald! Leuk contact en heel nuttig. Dank!
– Saskia (Business Development Manager bij een multinational)

Waar kun je de sessie voor gebruiken?

Voorbeelden van zaken die tijdens een Skype/FaceTime sessie aan bod kunnen komen:

  • Oefenen met rollenspellen aan de hand van videofragmenten of ‘live’ oefenen aan de hand van rollenspelinstructies. Tijdens de Skype/FaceTime sessie krijg je feedback op je aanpak, je verbale en je non-verbale communicatie. En natuurlijk tips voor hoe het effectiever kan.
  • Je bent onzeker over hoe je je motivatie het beste kunt verwoorden in het assessmentinterview. Aan de hand van je CV en de functieomschrijving oefenen we met precies die vragen die jij lastig vindt.
  • Je merkt dat je bepaalde capaciteitentests erg lastig vindt en wilt er graag achter komen hoe je deze beter kunt aanpakken. We delen oefenvragen met je via de ‘share screen’ functie (alleen via Skype). Zo geven we je inzicht in wat je beter kunt doen en ontwikkel je een oplossingsstrategie die bij jou past.

Assessmentcoaching via Skype/FaceTime kost € 125 per 45 minuten (incl. 21% BTW, particulier tarief). In overleg bepalen we hoeveel tijd we nodig hebben.

Wil je liever bij ons langskomen voor een sessie assessmentcoaching met een assessmentpsycholoog en/of een assessmentacteur? Dat kan natuurlijk ook. Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Nicoline Hermans schreef Succes met je assessment.

Wil jij ook een realistisch beeld krijgen van wat een assessment is en hoe het in zijn werk gaat? Wil jij ook weten wat je te wachten staat?

De laatste berichten van assessmentcoaching.nl: